Shiatsu is van oorsprong een oosterse volksgeneeskunst gebaseerd op het principe dat storingen in de spieren, zenuwen en organen zich uiten in de meridianen (energiekanalen in het lichaam) waar onze levensenergie doorheen stroomt. De basis van deze massagemethode ligt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

ZenShiatsu is een manier om het lichaam weer in balans te brengen. Het werkt ontspannend en spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. In het westen zijn we de kracht van ons eigen lichaam een beetje vergeten. Shiatsu geeft je daar inzicht in, het maakt bewust. De massage kan preventief worden toegepast, waardoor een disbalans niet uitgroeit tot symptomen, maar het is ook een goede manier om klachten te behandelen.

Onder het kopje Doel & verwachting kunt u hier meer over lezen.

Bij het eerste consult wordt er een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) afgenomen. Op basis hiervan wordt er een behandelplan samengesteld in overleg met u. Na drie sessie vindt er een evaluatie plaats waarin zowel cliƫnt als therapeut kan aangeven of het verwachte resultaat bereikt wordt.

Praktische tips

ZenShiatsu is een massagevorm waarbij op een harmonieuze manier met het lichaam om wordt gegaan. Er wordt gewerkt op een futon (Japanse matras) op de grond en er wordt gebruik gemaakt van druk met de duim, handpalm, elleboog en knie. Ook worden er strekkingen en rotaties toegepast voor de spieren en gewrichten.

Hiervoor is het handig om loszittende kleding te dragen met lange broek en lange mouwen. Ook is het aan te raden niet vlak van te voren veel te eten.