Graag vertel ik hier wat meer over mezelf:

Gerda Postma Ik ben Gerda van der Lecq - Postma uit Noardburgum. In 2010 heb ik mijn eigen praktijk opgericht: Jade, Praktijk voor Shiatsutherapie. In mijn praktijk bied ik mijn cliƫnten begeleiding in het proces waarin ze staan.

Op de basisschool heb je een meester/juf die je begeleidt in je leerontwikkelingen, op de middelbare school een mentor die je bij de schoolzaken kan adviseren, en in een vervolgopleiding een tutor of een scriptiebegeleider waar je nog met je vragen terecht kunt. Als je dan gaat werken krijg je te maken met teamleiders, projectleiders en managers die je ergens bij kunnen ondersteunen. Maar wat als je ergens in vastloopt buiten deze kaders? Vaak verzamelen we daarvoor mensen om ons heen! Ouders, familie, vrienden, etc.

Soms is het nodig om even iemand van buitenaf te raadplegen. Soms is dat wat je op dat moment hebt even niet toereikend of lijkt het niet toereikend. En zo zie ik mijn werk als coachende ShiatsuTherapeut. Ik vind het belangrijk om mijn cliƫnten persoonlijk te benaderen. Dit kan soms betekenen dat er een vertrouwensrelatie wordt opgebouwd en soms dat het niet nodig is om op het probleem in te gaan maar is het vinden van een oplossing voldoende. Shiatsu en coaching zijn er om een stap verder te komen.

De vaardigheden die ik toepas in mijn praktijk heb ik opgedaan in verschillende opleidingen en cursussen. Ik heb de opleiding Shiatsu Zen-Style gedaan bij de Dutch Bodywork Academy. Daarbij heb ik de drie modules westerse medische basiskennis met succes afgerond wat tot gevolg heeft dat ik als A-lid bij de beroepsvereniging NVST ingeschreven sta. Ook heb ik een cursus StoelShiatsu gevolgd. In 2013 heb ik de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut afgrond bij CVIO. Ik heb hier leren werken met de therapievorm Reading/ Healing en in de praktijk blijkt dit een mooie aanvulling.

Ook heb ik me inmiddels een minder lichamelijke vaardigheid eigen gemaakt en wel het Oplossingsgericht Werken. Deze module, en ook de Basisopleiding tot Kindercoach inclusief alle vervolgmodules, heb ik bij Centrum Tea Adema gedaan.